Snij de sjalot fijn, kleur aan in el boter, voeg de bloem toe, meng goed en bak bloem even mee. Blus met witte wijn, voeg de visfumet en room toe, tijm en laurier en laat opkoken en indikken, proef en kruid met peper en zout. Snij de onderste stukken van de witte prei af op 8 cm, deze snij je doormidden en snij je superfijn in reepjes. Was de rest van de prei en snij fijn, stoom 10 min, duw het water er goed uit en verdeel in je ovenschoteltjes.
Kruid de filets aan met viskruiden en peper, vouw wat in roosjes zodat je volume krijgt en verdeel in de ovenschaaltjes. Vouw er ook het spek tussen.
Haal tijm en laurier uit de saus, verdeel over de schaaltjes en strooi kaas erover. Bak 20 min in oven van 200°.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.