Het kalfsgebraad kruiden met peper en zout. Boter en olie samen in een pan opwarmen en het gebraad aan elke kant goed aankorsten zodat je een mooie gekleurde korst hebt, ongeveer 2 min. per kant op een matig vuur, de duur van het aankorsten hangt ook af van de dikte van het gebraad. Een kort dik stuk zal langer moeten garen dan een plat lang stuk. Laat hem 1u afkoelen in koelkast zodat je hem straks makkelijker kan fijnsnijden.
Saus: Doe alle ingrediënten in een blender en mix tot een gladde saus, voeg eventueel wat koude kippenbouillon toe om de gewenste dikte te bekomen.
Snij de tomaten in 4, verwijder het vruchtvlees en snij alles in fijne reepjes.
Snij het gebraad in dunne sneetjes, verdeel er al wat tonijn saus over, de rest zet je op tafel, werk af met rucola, tomaten en kappertjes.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.