Vleesbrood: Snijd 1 ui fijn en meng met het gehakt. Kruid met peper en zout. Vorm een bal en leg deze in een ovenschotel.
Maak 6 inkepingen met een groot mes. Snijd de andere ui in helften en dan in 3 gelijke stukken. Steek deze tussen het gehakt om een ster te vormen. Voeg er de rozemarijntakken tussen, strijk in met olijfolie en bak 35-40 min op 180°C. Dek tijdens het bakken af met aluminiumfolie of bakpapier om te voorkomen dat de uien te bruin worden.
Eenmaal gebakken, apart houden, vet afgieten, blussen met bruine fond, room en mosterd toevoegen, proeven en laten inkoken.
Appel uit de Oven: Snijd 2 appels in 4, verwijder het klokhuis en snijd elke kwartje in plakjes. Plaats met de schil naar beneden in een cupcake of muffin bakvorm met daarin reeds wat boter en een beetje bruine suiker.
Snijd van 1 appel 6 mooie schijven, verwijder het klokhuis. Snijd de rest van de appels in fijne stukjes en verdeel over de vormpjes. Leg daarop de schijfjes appel, wat boter en dan wat suiker.
Bak 35 min op 180°C. Leg er een bakplaat op en draai om om te ontvormen.
Maak de veenbessensaus
Snijd plakken van het vleesbrood, bak de kroketjes, verwarm de veenbessen en appels, serveer op mooie borden. Zet de rest op tafel.
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.