Witloof salade met gebakken spruitjes
25min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?500gr Brusselse spruitjes
4 stronken witloof
Roze peperbolletjes
2 bloedsinaasappelen
1 sjalot
Handvol cashewnoten
Olijfolie
1tl mosterd
Fleur de sel
Je winkelwagen is leeg
25min
•Easy
Chef Sidney maakt een snelle salade van witloof met gebakken spruitjes en een vinaigrette van bloedsinaasappel, heerlijk fris en veggie!
500gr Brusselse spruitjes
4 stronken witloof
Roze peperbolletjes
2 bloedsinaasappelen
1 sjalot
Handvol cashewnoten
Olijfolie
1tl mosterd
Fleur de sel
500gr Brusselse spruitjes
4 stronken witloof
Roze peperbolletjes
2 bloedsinaasappelen
1 sjalot
Handvol cashewnoten
Olijfolie
1tl mosterd
Fleur de sel
Spruitjes: Maak de spruitjes schoon en blancheer ze 2 minuten in gezouten water. Schrik de spruitjes meteen in ijswater.
Zet je oven aan op 200°C. Neem een bakplaat, leg er de spruitjes op en duw ze plat met de palm van je hand. Doe er fleur de sel op en een scheutje olijfolie. Bak ze in de oven tot ze knapperig bruin zijn.
Salade: Schil de bloedsinaasappels “a vif” met een mesje, haal de partjes eruit en houd ze aan de kant. Trek de buitenste blaadjes van de witloof en snij ze in lange batonnetten. Hou apart om boven op de salade te leggen.
Snijd de rest van het witloof in vieren. Snijd de sjalot in kleine blokjes. Plet de roze peperbolletjes. Snij de cashewnoten grof en rooster ze kort in de pan. Voeg de partjes sinaasappel, het witloof, de fijngesneden sjalot, de geplette roze peperbolletjes en geroosterde cashewnoten samen in een kom. Voeg zeste van de bloedappelsien toe.
Vinaigrette: Pers de sinaasappel zonder de partjes uit in een kom om de vinaigrette te maken. Voeg mosterd toe en klop het met een garde en voeg er langzaam de olijfolie aan toe. Breng de vinaigrette op smaak met zout en roze peper.
Afwerking: Leg de spruitjes mooi op je bord, doe er wat van de vinaigrette op en leg er mooi de witloofsalade op zodat het er perfect uitziet!
Geen extra tips nodig, just enjoy!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!