Zeevruchten-Vis Taco's met Romige Avocadosaus

Favorieten

40min

Medium

Dit is echt zo'n zomers top recept dat ik keer op keer maak. Alles wordt lekker gegrild in de Optigrillen het resultaat zijn taco’s bomvol geuren de kruiden, warme zeevruchten en een smeuïge avocadosaus. Perfect om te delen aan tafel, en ideaal als je wat indruk wilt maken zonder uren in de keuken te staan.

Dit is echt zo'n zomers top recept dat ik keer op keer maak. Alles wordt lekker gegrild in de Optigrillen het resultaat zijn taco’s bomvol geuren de kruiden, warme zeevruchten en een smeuïge avoca ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Romige avocadosaus 
1 rijpe avocado 
2 eetlepels mascarpone 
1 theelepel zoutflakes 
1 theelepel chili flakes 
1 theelepel komijnpoeder of komijnzaad 

Kruidenolie voor de vis 
150 ml olijfolie 
1/2 bot koriander 
2 takjes rozemarijn 
1 eetlepel tijm, fijngesneden 
2 teentjes look 
1 koffielepel zwarte peper van de molen 

Vis en zeevruchten 
800 g witte vis zonder vel of graten (zoals kabeljauw of schelvis) 
12 kleine Sint-Jacobsschelpen 
300 g kleine inktvisjes (schoongemaakt) 

Afwerking 
12 zachte taco’s 
400 g gemengde sla (bv. pittige kress, veldsla, rucola) 

 
1 rijpe avocado 
2 eetlepels mascarpone 
1 theelepel zoutflakes 
1 theelepel chili flakes 
1 theelepel komijnpoeder of komijnzaad 

 
150 ml olijfolie 
1/2 bot koriander 
2 takjes rozemarijn 
1 eetlepel tijm, fijngesneden 
2 teentjes look 
1 koffielepel zwarte peper van de molen 

 
800 g witte vis zonder vel of graten (zoals kabeljauw of schelvis) 
12 kleine Sint-Jacobsschelpen 
300 g kleine inktvisjes (schoongemaakt) 

 
12 zachte taco’s 
400 g gemengde sla (bv. pittige kress, veldsla, rucola) 

Leaf
Make it veggie!

Vervang de vis en zeevruchten door:
400 g gegrilde halloumi
200 g gegrilde courgette
200 g oesterzwammen

Bereidingswijze
Marineer de groenten en halloumi met de kruidenolie en grill ze. Volg verder dezelfde stappen als het originele recept.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Kruidenolie maken:  Snijd koriander, rozemarijn, tijm en look fijn en meng met olijfolie en zwarte peper. 
  2. Voorbereiding vis en zeevruchten:  Controleer op graatjes en snijd indien nodig bij. Meng alle vis en zeevruchten met de kruidenolie. 
  3. Grillen in de Optigrill:  Gebruik de bakaccessoire. Selecteer 'vis' of 'schaaldieren' en grill eerst de witte vis, vervolgens de Sint-Jacobsschelpen en daarna de inktvisjes. Meng alles samen en houd warm. 
  4. Romige avocadosaus maken:  Plet de avocado en meng met mascarpone, chili flakes, komijn en zout. Proef en pas eventueel aan. 
  5. Taco’s grillen en vullen:  Open de Optigrill op barbecue-stand en grill taco’s kort aan één kant. Beleg elke taco met avocadosaus, zeevruchtenmengeling en sla. 

Tips

  • Maak de kruidenolie enkele uren op voorhand voor meer smaak. 
  • Serveer alles los aan tafel zodat iedereen zelf zijn taco kan samenstellen – ideaal voor een zomerse etentje. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.

In samenwerking met:Partner logo