Wrap met gyros, mango salsa en gepekelde ui

Favorieten

40min

Easy

Een wrap op tafel zetten is altijd een goed idee. Kommetjes op tafel en iedereen bedient zich naar believen – perfect voor een zomerse avond of een snelle doordeweekse maaltijd. Die combinatie van gekruid vlees, frisse mango salsa en romige zure room in een zachte wrap? Da’s er eentje die je vaker gaat maken, wedden?

Een wrap op tafel zetten is altijd een goed idee. Kommetjes op tafel en iedereen bedient zich naar believen – perfect voor een zomerse avond of een snelle doordeweekse maaltijd. Die combinatie van gek ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Voor de mango salsa 
1 kleine komkommer 
1 rode paprika 
4 tomaten 
1 rijpe mango 
1 rode ui 
1 jalapeñopepertje (optioneel, voor wat pit!) 
Zeste van 1 limoen 

Voor het gyrosvlees 
800 g varkenslapjes (kan ook met kip of rund) 
2 eetlepels gyroskruiden of aparte foto van swarma of gyros kruiden  
2 eetlepels olijfolie 

Voor de gepekelde ui 
1 rode ui 
Sap van 1 limoen 

Overige 
1 potje zure room 
1 kleine krop baby Romeinse sla 
1 aubergine 
8 wraps 

 
1 kleine komkommer 
1 rode paprika 
4 tomaten 
1 rijpe mango 
1 rode ui 
1 jalapeñopepertje (optioneel, voor wat pit!) 
Zeste van 1 limoen 

 
800 g varkenslapjes (kan ook met kip of rund) 
2 eetlepels gyroskruiden of aparte foto van swarma of gyros kruiden  
2 eetlepels olijfolie 

 
1 rode ui 
Sap van 1 limoen 

 
1 potje zure room 
1 kleine krop baby Romeinse sla 
1 aubergine 
8 wraps 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

1. Gepekelde ui maken 
Snijd de rode ui in twee en dan in dunne reepjes.
Doe in een kommetje en pers de limoen erover uit.
Laat minstens 15 minuten trekken. 

2. Mango salsa bereiden 
Snijd de komkommer, paprika, tomaten, mango en rode ui in fijne blokjes.
Doe alles in een kom, rasp de limoen erover en meng goed.
Voeg eventueel fijngesneden jalapeño (met pitjes) toe voor wat extra pit. 

3. Aubergine grillen 
Snijd de aubergine in dunne plakjes, bestrijk met olijfolie en grill goudbruin aan beide kanten in een hete grillpan.
Zet opzij. 

4. Sla voorbereiden 
Snijd de baby Romeinse sla in de lengte doormidden en vervolgens in fijne reepjes. 

5. Gyrosvlees bakken 
Snijd het vlees in fijne reepjes, meng met de gyroskruiden en bak in hete olijfolie ongeveer 5 minuten tot goudbruin en gaar. 

6. Wraps samenstellen 
Verwarm de wraps kort in een droge pan of onder aluminiumfolie in de oven. 
Smeer elke wrap in met zure room.
Beleg met plakjes aubergine, fijngesneden sla, een flinke lepel mango salsa, gyrosvlees en wat gepekelde ui.
Vouw dicht en geniet! 

Tips

Maak alles op voorhand en laat iedereen z’n eigen wrap vullen – ideaal voor etentjes of een zomerse avond op het terras!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.