Zelfgemaakte salted caramel

Favorieten

15min

Easy

Deze zelfgemaakte gezouten karamel is echt belachelijk eenvoudig, superlekker en perfect voor op van alles: ijsjes, pannenkoeken, wafels... of in een icedsaltedcaramel koffie. Zot lekker genieten! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, die je meestal al in huis hebt, en het resultaat is echt next level goed.

Deze zelfgemaakte gezouten karamel is echt belachelijk eenvoudig, superlekker en perfect voor op van alles: ijsjes, pannenkoeken, wafels... of in een icedsaltedcaramel koffie. Zot lekker genieten! Je ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 8P

karamelsaus
120 g
rietsuiker (je kan ook fijne witte suiker gebruiken)
80 g koude boter, in blokjes
120 ml room op kamertemperatuur
1 flinke snuif zeezout, naar smaak

zeezout, naar smaak

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Doe de suiker in een droge pan en zet op middelhoog vuur. Roer niet: laat de suiker rustig smelten van aan de randen tot alles vloeibaar wordt. 

Wanneer de suiker bijna volledig gesmolten is en licht begint te bubbelen, mag je voorzichtig beginnen roeren. Laat nog ongeveer een minuut doorkoken. 

Voeg de blokjes koude boter toe en roer tot alles is opgenomen. 

Zet het vuur iets lager en giet dan voorzichtig de kamertemperatuur-room erbij. Roer krachtig tot je een egale, glanzende saus krijgt. 

Haal van het vuur en voeg een flinke snuif zeezout toe. Proef en pas aan naar jouw smaak. 

Giet de saus in een potje en laat afkoelen. Bewaar nadien afgesloten in de koelkast. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.