Asperges à la flamande
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
1 kg asperges
1 bot peterselie
150 g boter
peper van de molen
fleur de sel
muskaatnoot
4 eieren op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Schil de asperges. Je begint een 2-tal centimeter onder het kopje en schilt dan rondom rond de bovenste, blinkende schil weg. Snij 1 dikke centimeter van de onderkant van de asperges af.
Leg ze in een stoomplaat of ovenschaal en leg er de 4 eieren naast.
Leg een aluminiumfolie tussen de asperges en de eieren zodat ze elkaar niet raken. Of leg ze in een aparte ovenschaal.
Stoom gedurende 7 à 8 minuten. Ondertussen snij je de peterselie fijn en laat je de boter smelten en wat pruttelen op een matig vuurtje, tot de boter mooi schuimt en een hazelnootkleur heeft.
Leg de eieren ongeveer een minuut in koud water en pel ze.
Leg ze in een diep bord en plet ze.
Voeg de peterselie en de boter toe en meng onder elkaar.
Kruid goed met muskaatnoot, peper van de molen en zout en serveer op de asperges.
Tip
Gerookte zalm of hand gepelde garnalen en een gestoomd aardappeltje passen hier ook zalig goed bij! Of doe er gebakken paddenstoeltjes bij, als je veggie bent.
Bewaar zeker de schillen en de uiteinden in de diepvries.
Van zodra je een goede hoeveelheid hebt kan je hier een zalige aspergesoep van maken!