Asperges à la flamande
20min
•Easy
Ingrediënten
Wat heb je nodig?1 kg asperges
1 bot peterselie
150 g boter
peper van de molen
fleur de sel
muskaatnoot
4 eieren op kamertemperatuur
Je winkelwagen is leeg
20min
•Easy
Geniet van klassieke asperges à la flamande. Ontdek het smaakvolle en traditionele recept van Sofie Dumont.
1 kg asperges
1 bot peterselie
150 g boter
peper van de molen
fleur de sel
muskaatnoot
4 eieren op kamertemperatuur
1 kg asperges
1 bot peterselie
150 g boter
peper van de molen
fleur de sel
muskaatnoot
4 eieren op kamertemperatuur
Schil de asperges. Je begint een 2-tal centimeter onder het kopje en schilt dan rondom rond de bovenste, blinkende schil weg. Snij 1 dikke centimeter van de onderkant van de asperges af.
Leg ze in een stoomplaat of ovenschaal en leg er de 4 eieren naast.
Leg een aluminiumfolie tussen de asperges en de eieren zodat ze elkaar niet raken. Of leg ze in een aparte ovenschaal.
Stoom gedurende 7 à 8 minuten. Ondertussen snij je de peterselie fijn en laat je de boter smelten en wat pruttelen op een matig vuurtje, tot de boter mooi schuimt en een hazelnootkleur heeft.
Leg de eieren ongeveer een minuut in koud water en pel ze.
Leg ze in een diep bord en plet ze.
Voeg de peterselie en de boter toe en meng onder elkaar.
Kruid goed met muskaatnoot, peper van de molen en zout en serveer op de asperges.
Gerookte zalm of hand gepelde garnalen en een gestoomd aardappeltje passen hier ook zalig goed bij! Of doe er gebakken paddenstoeltjes bij, als je veggie bent. Bewaar zeker de schillen en de uiteinden in de diepvries. Van zodra je een goede hoeveelheid hebt kan je hier een zalige aspergesoep van maken!
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.
Overheerlijke recepten
Snel en gemakkelijk
Super!
Ontdek hoe we voor jouw merkproduct maximale impact creeëren en een breed doelpubliek van foodlovers aanspreken. Wil je weten hoe we onze partners laten schitteren?
Een vraag, idee of voorstel? Stuur me gerust een berichtje – ik hoor het graag!
Altijd als eerste weten wat er staat te pruttelen?
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten, exclusieve promoties, toffe samenwerkingen en nog veel meer lekkers.
Recht uit mijn keuken, recht in jouw inbox!