Verwarm de oven op 190°. Snij de ui fijn en kleur aan in een klont boter, laat afkoelen.
Meng het gehakt goed met de rest van de ingrediënten en de afgekoelde ui, verdeel in 8 en maak mooie ronde ballen. Laat opnieuw een klont boter smelten in de pan en bak de balletjes 5 min rondom rond aan in de boter met laurier, steek nog 20 min in de oven.
Giet enkel het sap van de krieken in een pot, hou ongeveer 150 ml apart en meng hier een eetlepel maïzena onder. Laat het sap opkoken en voeg de maïzena mengeling toe, roer even goed door, voeg de zeste van appelsien en kaneel toe en meng er de krieken onder, laat kort opkoken en dat is klaar.
Bak de kroketjes af en serveer onmiddellijk. Smakelijk!
Social
Make eat share tag
Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.