Kneed alles voor de meatballs goed door elkaar en vorm balletjes (ter grootte van een pingpongbal). Kleur de balletjes aan in olie in een braadpan die ook in de oven kan. Haal de balletjes uit de pan en zet even opzij.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Snijd de paprika’s doormidden. Verwijder de steel en de zaadlijsten en snijd in fijne reepjes.
Leg de paprika’s in de braadpan, druppel er wat olie over, kruid met peper en zout en rooster 25 minuten in de voorverwarmde oven op 200 °C.
Doe de passata, de helft van de geroosterde paprika’s, de knoflook en de ui samen met de ricotta in een hoge maatbeker. Mix alles fijn met een staafmixer.
Meng de saus door de al dente gekookte penne in een grote kom, evenals de balletjes en de andere helft van de geroosterde paprika’s. Meng alles goed door elkaar en beleg met de plakjes mozzarella.
Gratineer een 30-tal minuten in een oven van 200 °C tot je een mooi gekleurd korstje hebt.
Tips
Soms maak ik hem ook helemaal veggie klaar en vervang ik het gehakt door gebakken aubergineblokjes.