Basis van de saus maken: Verhit de olijfolie in een gietijzeren pot op middelhoog vuur. Verkruimel één bouillonblokje in de olie en voeg de fijngesneden ui en knoflook toe. Laat dit zachtjes fruiten tot de ui glazig is.
Groenten voorbereiden: Snijd de wortel, selderij en paprika in kleine stukjes of maal ze fijn in een keukenmachine, zodat ze onzichtbaar worden in de saus. Voeg deze groenten toe aan de pot en bak kort mee.
Vlees toevoegen: Voeg het varkens- en rundergehakt toe aan de groenten en bak het rul. Voeg dan de tomatenpuree toe en roer goed door.
Saus op smaak brengen: Voeg de kruiden (oregano, peper en zout) en het bundeltje tijm en laurier toe. Giet de rode wijn erbij en laat het geheel een paar minuten inkoken.
Voeg dan de passata en balsamico-crème toe. Laat de saus 40 minuten zachtjes pruttelen, roer af en toe.
Pasta koken: Breng een grote pan met 2 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het pastawater voor later.
Pepertjes bakken en pasta mengen: Verhit een beetje olijfolie in een grote pan en bak de rode pepers tot ze licht kleuren. Voeg de gekookte spaghetti, een paar lepels saus en een beetje van het pastawater toe. Roer goed door en voeg de helft van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed en laat kort indikken.
Serveren: Verdeel de pasta over diepe borden, schep de resterende saus erover en werk af met extra olijfolie en de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.
Tips
Extra saus invriezen: Maak altijd wat extra saus en vries deze in. Zo heb je altijd een snelle maaltijd bij de hand. Vegetarische optie: Vervang het gehakt door linzen of een vleesvervanger voor een vegetarische variant. Bouillonblokje in het pastawater: Dit is mijn geheime om de pasta extra smaakvol te maken.