Café de Paris kruidenboter

  • 5min
  • 8p
  • Easy

Een klassieke kruidenboter maar met een zalige mengeling van ingrediënten, die op warm gebakken of gegrild vlees echt overheerlijk smaakt. Ook op groenten zoals asperges echt de max! Serveer dit aan je gasten en je wordt overladen met complimenten!

Ingrediënten (8 personen)

250 g zachte boter
½ bot platte peterselie
½  bot dragon
1 kleine sjalot
1 teen look
10 g ansjovisfilets op olie
Sap van ½ citroen
1 el mosterd
1 kl currypoeder
1 tl tijmblaadjes
1 el kappertjes
½ bot bieslook
Peper en zout van de molen

Bereidingswijze

Doe de zachte boter in een kom. Snij alle verse kruiden fijn en voeg toe. Hak de kappertjes en ansjovis fijn en voeg toe.
Snij sjalot en look fijn en voeg toe. Voeg alle andere ingrediënten toe en kruid met peper en zout. Meng alles onder elkaar, proef en kruid eventueel bij.

De boter is gebruiksklaar. Of je laat hem zacht of je verdeelt de boter op 2 velletjes boterpapier en rol ze op tot worstjes en stop ze in de koelkast of freezer. Eens opgesteven kan je er dan mooie ronde schijfjes van snijden.

Tip

  • Gebruik echte zuivel- of melkerijboter, geen margarine of bakboter. Dat maakt echt een enorm verschil in smaak!
  • Je kan de boter 1 week afgedekt in de koelkast bewaren of ingepakt invriezen.