Choco Grace koekje
Een heerlijk zelfgemaakt koekje voor alle prinsjes en prinsesjes. Heerlijk om op zondagnamiddag samen te bakken. Is je kindje allergisch aan noten? Dan kun je de notenpasta vervangen met zadenpasta of pure cacaopoeder gemengd met honing en een scheutje melk.
Ingrediënten voor de koekjes
100 gr zachte boter
3 el kokosbloesemsuiker
3 el puddingpoeder
1 tl bakpoeder
1 snuifje zout
1 ei
175 gr zesgranenbloem
beetje gewone bloem om over het deeg te bestrooien
Ingrediënten voor de chocovulling
2 el notenpasta (cashew)
2 el water
2 el cacaopoeder
1 el honing
Bereidingswijze chocovulling
Meng de ingrediënten voor de chocovulling stevig onder elkaar.
Voeg indien nodig een extra eetlepel water toe zodat de pasta goed smeerbaar is.
Bereidingswijze koekjes
Klop de boter, suiker, pudding- en bakpoeder romig met een snuifje zout.
Meng het eitje en de bloem er met een spatel onder.
Als alles goed gemengd is, vorm je een platte bal en leg je het deeg op een vel bakpapier.
Duw het deeg plat en leg er een laag bakpapier over.
Laat 2 uur afkoelen in de koelkast.
Haal de bovenste laag bakpapier eraf en bestrooi het deeg met een beetje bloem.
Leg het bakpapier terug op het deeg en draai om.
Bestrooi de andere kant van het deeg met een beetje bloem en leg ook hier het bakpapier terug op het deeg.
Rol het deeg tussen de 2 vellen bakpapier uit tot 3 mm dikte.
Duw met de koekjesstempel de naam in het deeg. Druk de stempel iedere keer in een beetje bloem, tik de overtollige bloem eraf. Zo blijft de vorm niet kleven aan het deeg.
Steek met een iets grotere getande cirkel de koekjes met naam eruit.
Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier.
Bak de koekjes gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Laat de koekjes afkoelen en bestrijk een kant met de chocovulling.
Dek af met een tweede koekje.
Tips
Bewaar je hele batch droge koekjes zonder chocovulling in een afgesloten doos en bestrijk ze pas de dag dat je ze wilt oppeuzelen. Met chocovulling zijn de koekjes niet lang houdbaar buiten de koelkast omdat we werken zonder bewaarmiddelen.
Je kan de chocovulling ook gebruiken als chocopasta op de boterham. De chocopasta blijft zeker 1 week goed als je deze bewaart in de koelkast.
Als het deeg te slap en plakkerig wordt, laat je het best terug opstijven in de koelkast.
Rol de restjes deeg terug tot een bolletje, kneed en rol terug uit. Je kan het ongebakken deeg ook invriezen voor later. Zo gaat er niets verloren.
Leuk!
Laat de kindjes hun gepersonaliseerde koekjesstempel gebruiken.
In samenwerking met
Adek, Biotona en Potier Stone.