Dadelreep met noten en chocolade

  • 1u30
  • 10 stuks
  • Easy

Ingrediënten (voor 10 stuks)

Vulling:
8 geweekte medjoul dadels
2 el pindanotenpasta
1 el cacaonibs
6 el gepofte millet (gepofte rijst of gepofte quinoa kan ook)

Chocoladecoating:
200 gr. donkere chocolade van min 70 %
2 kl hazelnootolie

Afwerking:
2 el cacaonibs biotona
2 el gepofte millet
2 el pindanootjes

Bereidingswijze

Vulling

Doe de uitgelekte dadels, de pindanoten en de cacaonibs in de cutter en mix tot een homogene massa.

Doe  het mengsel in een glazen pot en meng er de gepofte millet onder.

Is het geheel nog te plakkerig voeg dan wat extra millet toe; is het te droog, voeg extra notenpasta toe.

Rol een eetlepel van het mengsel  in je hand, vorm om tot reep en leg op een bakplaat bedekt met bakpapier.

Laat gedurende 1 uur opstijven in de diepvries.

Chocoladecoating

Smelt de chocolade au bain marie en meng er de hazelnootolie onder.

Dompel -met behulp van een vork- de repen onder in de gesmolten chocolade, haal ze eruit met een vork, strijk onderkant af aan de zijkant van de kom en laat afdruipen en leg ze terug op het bakpapier.

Afwerking

Bestrooi met pindanoten, cacaonibs en millet.
Bewaar in gesloten doos in de koelkast.

Weetje

Millet of gierst is een glutenvrije graansoort en is zeer energierijk.

Je kunt gedroogde dadels gebruiken voor dit recept. Zorg ervoor dat ze zacht en smeuïg zijn. Als de dadels te droog zijn, kun je ze even weken in warm water om ze zachter te maken.

Ja, je kunt de dadelrepen invriezen. Verpak ze goed in plasticfolie of in een luchtdichte zak en bewaar ze tot 2 maanden in de vriezer.