Duo’s van panna cotta met mango en vanille

  • 2u35
  • 8P
  • Showing off

Ingrediënten (voor 8 personen)

1 grote rijpe mango
4 limoenen
3,5 dl slagroom (40% v.g.)
5 dl kokosroom
50 g kristalsuiker
6 kleine gelatineblaadjes
1 kl vloeibaar vanillearoma

Voor de afwerking:
1 mango
1 appel
½ citroen
1 tablet witte chocolade

Bereidingswijze

Laat 2 x 3 gelatineblaadjes apart in koud water weken.

Breng de room, de suiker en het vanillearoma zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min rusten. Voeg 200 g mangostukken toe en mix fijn. Zeef en giet in een karaf.

Rasp de zeste van de limoenen heel oppervlakkig. Doe ze in een steelpan met de kokosroom en breng zachtjes aan de kook. Haal van het vuur, voeg 3 uitgewrongen gelatineblaadjes toe en laat 10 min rusten. Zeef en giet in een karaf.

Zet glazen schuin in een muffinbakvorm en verdeel er de mangoroom over. Laat 1 u in de koelkast opstijven. Zet de glazen recht en giet er de andere bereiding in. Laat nog minstens 1 u opstijven.

Mix de rest van de mango en het sap van 1 limoen met een staafmixer en overgiet de panna cotta met deze coulis.

Bak de tablet witte chocolade 8 min goudbruin in de

oven op bakpapier (voorverwarmd op 170°C) en laat ze afkoelen. Breek de chocolade in grote kruimels. Haal met een parisiennelepeltje kleine bolletjes uit de appel. Besprenkel ze met citroen. Snijd de ongeschilde mango in stukken en karamelliseer ze met een brander of onder de grill van de oven.

Werk de panna cotta met al deze elementen af en dien koel op.

Tip

Normaal is kokosroom zoet genoeg en hoef je er geen suiker aan toe te voegen, maar je mag er naar eigen smaak een beetje suiker aan toevoegen wanneer je hem opwarmt. Je kunt de panna cotta zonder probleem een dag op voorhand klaarmaken om meer tijd te hebben op D-day.

Partners

In samenwerking met Delhaize.

Nee, de panna cotta’s kunnen niet worden ingevroren, omdat ze hierdoor hun textuur en smaak kunnen verliezen.