Frozen cocktail van ananas, gin en munt
Ingrediënten (6 personen)
1 eetklare ananas
½ bot munt
3 el agave
Sap v 2 limoenen
240 ml herbalist Gin
Versiering:
Ananas schijfje
Muntblaadje
Zout voor de rand
Bereidingswijze
Steek 4 glazen in de diepvries.
Snij het groen van de ananas en snij een volgende mooie schijf af als versiering, hou opzij.
Schil de rest van de ananas, verwijder hart en snij in stukken en steek min 2 uur in diepvriezer.
Doe dan de bevroren blokjes ananas, munt , agave, limoensap en gin in een blender.
Mix tot alles fijn is.
Draai de glazen op de ananas , dan in het zout.
Verdeel de cocktail in glazen , werk af met ananas en munt.
Dien onmiddellijk op met een leuk rietje.
Tip
Ook heerlijk met mango en dragon bijvoorbeeld.
Gebruik een gin die je lekker vindt en die bij je past. Voor deze cocktail werkt een gin met een duidelijke jeneverbes-smaak goed.