Gestoomde zalmfilet met groene asperges en krieltjes
Duurtijd: 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 zalmfilets van ongeveer 180g per persoon
1 kg grote groene asperges
400 g krieltjes
Bieslook-mosterd dressing:
2 el mosterd
1 el honing
4 el koolzaadolie
sap en zeste van 1 citroen
peper en zout
1 bot bieslook, fijn gesneden
Bereidingswijze
Kruid de zalmfilets met peper en zout en leg ze in een ovenschaal.
Snij 1 cm af van de uiteinden van de asperges (groene asperges hoeven niet geschild te worden). Trek er wel de stugge driehoekige blaadjes af.
Leg ze langs de zalmfilets.
Snij de gewassen krieltjes doormidden en voeg ze toe.
Stoom gedurende 15 minuten.
Meng ondertussen alles voor de dressing.
Verdeel over de borden en serveer er de frisse vinaigrette bij.
Tips
Het is belangrijk dat de 4 stukken zalm ongeveer dezelfde dikte hebben, zodat ze dezelfde gaartijd hebben.
Dat geldt ook voor de krieltjes. Als die wat groot uitvallen, snij ze gerust in 4.
Zo is alles mooi gaar in 15 minuten.
Wil je een koolhydraatarm gerecht, vervang dan de aardappelen door een extra groente, bijvoorbeeld alle soorten bonen of broccoli.
Ja, het is mogelijk om de zalm, asperges en krieltjes van tevoren te bereiden en ze later opnieuw op te warmen voordat ze worden geserveerd.
Andere groenten zoals wortelen, paprika’s of champignons kunnen ook worden toegevoegd aan dit recept voor extra smaak en voedingsstoffen.