Gevulde inktvis met rijst en chorizo
Ingrediënten (voor 4 personen)
8 st gekuiste pijlinktvissen met tentakels
150 g chorizo in sneetjes
250 g gekookte basmati rijst
3 el peterselie fijngesneden
2 lente-ui fijngesneden
1 verse rode jalapeno fijngesneden of gedroogde flakes
1 el olijfolie
Peper en zout
1 el Piment de espelette
Dry rub (zie recept)
1 citroen
Bereidingswijze
Kruid de tentakels met piment d’espelette, zout en olijfolie. Laat deze garen op de BBQ in een schotel
Haal de tentakels uit de BBQ en snij deze in kleine stukjes. Snij de chorizo ook in fijne stukjes. Doe de tentakels met de jus en chorizo bij de rijst samen met de peterselie, lenteui, rode jalapeño en olijfolie. Kruid af met peper en zout.
Dep de inktvis droog met keukenpapier en coat deze met de dry rub.
Vul de inktvis met de rijstmengeling, dit kan met een spuitzak met brede opening of met een lepel. Als de inktvis gevuld is leg je deze op de grill in de BBQ. Grill de inktvis 10min op 220°C op de BBQ.
Haal de gevulde inktvis uit de BBQ en werk deze af met peterselie, zeste van citroen en stukken citroen, besprenkel met wat extra olijfolie.
Tip
Je kan ook verse chorizo gebruiken, maar deze moet je dan wel voorgaren.
Je kan het overschot van de rijst ook gebruiken als side.
Ja, je kunt de inktvis van tevoren vullen en in de koelkast bewaren voordat je deze bakt.