Groentetaart met mosterd afgewerkt met tzatziki-burrata
Deze groentetaart kan je heel het jaar door klaarmaken, je krijgt een instant zomergevoel, en de geur maakt me helemaal happy… voeg daar nog de burrata dressing met look, dille en komkommer aan toe en je hoort mij niet meer! In de winter maak ik hem met knolselder, pastinaak en wat nootjes, jongens jongens …
Ingrediënten
1 kant en klaar bladerdeeg
Groenten van het seizoen
Lente-ui, sjalot, broccolini, jonge wortel, tros tomaatjes, erwten, venkel, prei, …
2 el mosterd
2 el olijfolie
peper en zout
Buratta tzatziki:
1 bol burrata
1 teen look
½ bot dille
4 el olijfolie
Zwarte peper van de molen, fleur de sel
½ komkommer
Bereidingswijze
Smeer 2 el mosterd gelijkmatig, rondom rond open op de cirkel bladerdeeg.
Was, schil en snij alle groenten in schijven van max een dikke halve centimeter en schik ze naast elkaar op de bodem, als laatste de tomaatjes en erwten.
Rol de zijkanten op zodat de taart past op het pizza bodem accessoire van de airfryer.
Bak hem gedurende 25’ op 160°.
Maak ondertussen de tzatziki-burrata.
Neem een schaaltje en snij de burrata in stukjes.
Rasp er de komkommer over, en de fijngehakte dille.
Rasp de look in een kommetje met de olie en meng, verdeel dit over de burrata.
Serveer met een slice groenten taart… Heerlijk!
Partners
In samenwerking met Philips.
Ja, je kan de taart invriezen voor later gebruik. Laat de taart wel eerst volledig afkoelen voordat je hem invriest.
Het is aan te raden om Dijon mosterd te gebruiken voor deze taart. Dit geeft een lekkere, lichtpittige smaak aan de groenten.