Hachis parmentier van varkensgehakt met bospaddenstoelen, puree van aardpeer en truffel

  • 60min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten

100 g boter
300 g varkensgehakt
Peper van de molen, zout
1 ui
150 g bospaddenstoelen mengeling
2 el fijngesneden platte peterselie
1 el tartufata
1 tl geplette jeneverbes
1 teen look
1 kg aardpeer
600 g aardappel
20 g Parmezaan
20 g fijne panko

Bereidingswijze

Stoom de aardpeer en aardappelen gaar.

Snij de ui fijn, 1 helft is voor gehakt, 1 deel van de ui is voor bij de paddenstoelen.

Bak één helft van de ui aan in klont boter en bak er het gehakt in gaar, laat het mooi kleuren en voeg jeneverbes toe, kruid met peper en zout, en verdeel het in 4 individuele vuurvaste potjes.

Snij de bospaddenstoelen fijn, bak ze met de ui en een klontje boter aan tot ze zacht zijn, meng er de peterselie en tartufata onder, verdeel boven op het gehakt.

Prak de aardpeer en aardappelen tot puree met boter, peper en zout.

Strooi er de mengeling broodkruim en parmezaan over, leg op elk potje een klontje boter.

Bak minimum 20 minuten in een voorverwarmde oven van 190° tot ze mooi gekleurd zijn.

Zet op een plateau, serveer met een lepeltje en nestel u in de zetel 🙂

Partners

In samenwerking met “Lekker van bij ons”.

Ja, je kunt de Hachis Parmentier van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Verwarm het voor het serveren in de oven.

Je kunt dit gerecht serveren met een frisse groene salade, gestoomde groenten of een smakelijke jus.