Harissa
Ingrediënten
300 g rode chilipepers
1 theelepel komijnzaad
1 eetlepel wittewijnazijn
6 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
1 theelepel suiker
extra olijfolie
zout
Instructies
Snijd het groene gedeelte van de chilipepers en snijd ze doormidden.
Doe de chilipepers in een kookpot met water. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Stamp het komijnzaad tot poeder in een vijzel.
Giet de chilipepers af.
Voeg de wittewijnazijn en de olijfolie toe.
Pel de knoflook en pers ze bij de chilipepers.
Voeg het komijnpoeder en een snufje zout toe.
Doe het chilipepermengsel met de suiker in een keukenmachine en cutter fijn. Kruid eventueel bij.
Doe de harissa in een glazen potje. Giet een laagje olijfolie op de harissa en sluit af.
Harissa is vooral lekker bij gegrilde groenten, vlees en vis, maar kan ook gebruikt worden als marinade of als smaakmaker in soepen en stoofgerechten.