Macaroni met hesp en kaas

  • 40min
  • 4P
  • Next level

Iedereen zal waarschijnlijk wel een mooie nostalgische herinnering aan macaroni met hesp en kaas hebben, heerlijk is het! Een echt familiegerecht dat Grace werkelijk elke dag zou kunnen eten, een überklassieker bij de kinderen.

Ingrediënten (voor 4 personen)

500 g macaroni
6 dikke sneetjes beenhesp
300 g vers gemalen emmentaler kaas
30 g boter
40 g bloem
700 ml koude melk
Peper en zout
Snuifje muskaatnoot
Blok Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snij de hesp in blokjes.

Kook de macaroni zoals op de verpakking.

Smelt de boter in een grote pot en laat schuimig worden, voeg de bloem in één keer toe en laat even meebakken zodat het lichtjes kleurt, giet er een deel melk bij, klop stevig alle klonters weg, kruid goed met peper en zout en muskaatnoot als je dat lust.

Giet de rest van de melk erbij en breng aan de kook door voortdurend te roeren, eens goed opgekookt roer je er de kaas en pasta door, dan gaat hesp erin, goed onder elkaar roeren.

Werk royaal af met versgeraspte Parmezaan.

Iedereen blij aan tafel!

Ja, je kunt dit gerecht van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Bewaar de macaroni maximaal 2-3 dagen in de koelkast en verwarm het opnieuw in de oven voordat je het serveert.

Ja, je kunt dit gerecht ook maken zonder ham voor een vegetarische optie. Voeg eventueel extra groenten toe, zoals paprika of champignons, om de smaak en textuur te verbeteren.