Merveilleux met mokkaslagroom

  • 4u15
  • 6P
  • Showing off

Mijn stukje chocolade, daar smelt ik voor: het is mijn opkikker op ieder moment van de dag. Zelf geef ik de voorkeur aan donkere chocolade met een hoog cacaogehalte.

Ingrediënten (voor 6 personen)

5 dl bio room (35 % V.G.)
2 ½ el bloemsuiker
3 bolle el oploskoffie1 ½ el cacaopoeder
± 300 g holle paaseieren van witte, pure en melkchocolade
6 eetbare bloemen

Meringues:
3 eiwitten op kamertemperatuur (100 g)
100g kristalsuiker
80g bloemsuiker

Bereidingswijze

Meringues: verwarm de oven voor op 90°C. Klop de eiwitten tot schuim met de kristalsuiker, tot je geen suikerkorrels meer voelt als je een beetje meringue tussen de vingers wrijft. Voeg al zevend de bloemsuiker toe, klop enkele minuten op tot een glanzende, stevige massa en giet ze in een spuitzak met gladde spuitmond. Bedek een ovenplaat met bakpapier en spuit er dikke meringues van 7 cm diameter op. Laat ze 2 u in de oven drogen. Zet de oven uiten laat de meringues in de oven afkoelen.

Klop de room stijf met de oploskoffie en lei bloemsuiker. Kleef de meringues 2 per 2 aan elkaar met de platte kant naar buiten. Leg er een 3 cm hoge rozet slagroom bovenop, maar laat de randen vrij. Laat 1 u in de diepvriezer op stijven en zet de rest van de slagroom in de koelkast.

Breek de 3 soorten paaseieren in kleine stukken en hou de 3 soorten apart. Bestrijk elke merveilleux rondom met slagroom en haal ze door de chocoladestukjes: 2 in de witte chocolade, 2 in de melkchocolade en 2 in de pure chocolade. Bedek de bovenkant met slagroom en chocoladestukjes. Bewaar in de koelkast.

Meng ½ el cacao en ½ el bloemsuiker en bestrooi er de melk chocolade gebakjes mee. Bestrooi de pure chocolade gebakjes met cacao en de witte chocoladegebakjes met bloemsuiker. Werk af met bloemen en serveer.

Tip

Houd je keuken netjes: steek de paaseieren in een diepvrieszakje en plet ze met een deegrol.

Partner

In samenwerking met Delhaize

De Merveilleux blijft het beste vers en kan het beste dezelfde dag nog worden gegeten. Bewaar de Merveilleux in de koelkast als je deze toch langer wilt bewaren.