Moussaka met kalkoen en zoete aardappel
Een klassieke ovenschotel maar dan met kalkoen, heerlijke kruiden en smeuïge kaassaus van zoete aardappel en feta. Ik voel mijne zetel al …
Ingrediënten
1 grote ui
2 teentjes look
1 aubergine
400 g kalkoenlapjes
1kl oregano
1kl kaneel
1kl muskaatnoot
4 grote zoete aardappelen (800g)
500 g tomaten pulp of cubetti
1 blok feta
100 g Parmezaanse kaas
100 melk
peper en zout
olijfolie
Bereidingswijze
Snij de kalkoen in fijne reepjes en de aubergine in schijfjes. Bak eerst de aubergines aan beide kanten bruin in olijfolie met wat peper en zout. Hou opzij.
Stoof de fijngesneden ui en look aan in dezelfde stoofpot, met kaneel, oregano en muskaatnoot. Voeg de kalkoen toe en laat alles mooi aankleuren. Blus met het blik tomaten en kruid met peper en zout.
Laat 10 min sudderen onder deksel.
Stoom de aardappelen, stamp ze fijn met de verkruimelde feta en warme melk en kruid met peper en zout.
Schep de stoofpot in een ovenschaal, verdeel er de zoete aardappelpuree over en beleg met de schijfjes gebakken aubergine. Bestrooi met Parmezaanse kaas en laat 35’ verder garen op 180°.
Serveertips:
Je kan in plaats van kalkoenreepjes ook gehakt naar keuze gebruiken.
Wil je graag vegetarisch, vervang de kalkoen dan door gebakken paddenstoelen.
Ja, moussaka kan van tevoren worden gemaakt en in de koelkast worden bewaard tot je klaar bent om hem op te warmen. Het kan ook worden ingevroren.