Nasi goreng

  • 30min
  • 4p
  • Easy

Dit recept van gebakken rijst maak ik dikwijls, omdat ik de meeste ingrediënten standaard liggen heb, of als we bij de chinees besteld hebben en rijst over heb. Ik doe er extra groenten bij en een gebakken eitje, iedereen aan tafel is er altijd blij mee en is ideaal als snelle voedzame maaltijd en top als extra vegetarische dag in de week!

Ingrediënten (4 personen)

2 el arachide olie
1 ui
2 wortel
1 prei
2 teentjes look
1 el fijngesneden gember
4 eitjes
400 g gekookte rijst
2 el rijstazijn
4 el soja saus
1 el hotsauce
2 el sesamolie

Toppings 
2 stuks lenteui
1 citroen
1 lange rode peper

Bereidingswijze

Snij de look, gember, ui, wortel en prei heel fijn. Verwarm de olie in de pan en fruit hier de fijngesneden groenten kort en krachtig, een 4-tal minuten.

Voeg de sauzen bij en de rijst, bak nog even op tot alles mooi opgewarmd is. Bak 4 spiegeleitjes, verdeel samen met de rijst op de borden. Strooi er de fijngesneden lente-ui en peper op, serveer met stuk citroen.

Dit is een perfecte vegetarische lunch of diner. Een stukje gebakken kip, zalm of gebakken paddenstoelen past hier ook zeker bij.

Je kan de gebakken rijst 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. De eieren kan je ook erin mengen ipv een spiegeleitje: kluts de eieren, bak een dunne omelet in grote pan, rol op en snij in fijne reepjes, meng door de rijst. Je kan de rijst opwarmen in de pan met een scheutje olie en weer wat opbakken of afgedekt in microgolf, maar ook in de oven in een ovenschaal (programma regenereren).