One pot lasagne

  • 30min
  • 4p
  • Easy

Deze manier van lasagne maken is geniaal! Je gebruikt slechts 1 ovenschotel: heel weing afwas voor een volwaardige overheerlijke lasagne! Even makkelijk als smaakvol, gebruik verse lasagna vellen, een lekkere bolognaise-achtige tomatensaus, wat room en mozzarella om te doen smelten, yihaa!

Ingrediënten (4 personen)

3 sjalotten
4 teen look
3 el olijfolie
2 wortels
1 rode paprika
400 g gemengd gehakt
Peper en zout
150 ml rode wijn
500 ml passata
200 ml room
1 bot basilicum
250 g verse lasagnevellen
2 bollen mozzarella
80 g geraspte kaas
Peper en zout
½ tl cayenne

Bereidingswijze

Snij look, sjalot, wortel en paprika fijn, stoof look en sjalot aan in olie in een vuurvaste schotel, laat mooi aankleuren.
Voeg gehakt toe en bak mee tot mooi korrelig en gaar, blus met wijn, laat uitstoven, voeg wortel, paprika, passata en helft van de basilicum toe en laat opkoken, meng er nu de room en cayenne door.

Snij de lasagne vellen doormidden, en leg ze op de saus, roer ze erdoor zodat ze goed onder de saus liggen. Leg er schijfjes mozzarella op en de geraspte kaas en zet 20 à 25 min in de oven op 180°. Pluk de rest van de basilicum erover en serveer.