Pickled eggs met feestelijke toppings
Ingrediënten
Gepekelde eitjes:
6 eieren
250 ml azijn
250 ml ciderazijn
1 el suiker
½ el zout
1 tl dillezaadjes
1 rauwe rode biet in schijfjes
1 rode ui in schijfjes
Toppings:
verse mosterd mayo
sesamzaad
gerookte zalm
jonge scheuten
garnaaltjes
radijs
komkommer
tonijn
…
Bereidingswijze
Stoom de eitjes 10 min in de stoomoven op 100°.
Leg ze even in ijswater om te schrikken, pel ze en doe in een bokaal.
Leg de dillezaadjes, schijfjes ui en biet op de gepelde eitjes.
Voor de pekel meng je de azijn, cider azijn, suiker en zout.
Laat even opkoken zodat alles goed oplost.
Giet over de eitjes in de bokaal, vul tot alles onder staat.
Sluit de bokaal goed wanneer het nog warm is.
Na twee dagen zijn ze klaar voor gebruik.
Halveer de mooi gekleurde eitjes.
Werk af met een dotje mayo.
Beleg met je favoriete toppings.
De eitjes kan je tot 6 weken bewaren in de koelkast.
Tip
Meng 4 eetlepels mayo met 1 theelepel safraan poeder voor een lekkere safraan mayo als topping.
Partners
In samenwerking met AEG.
Ja, pickled eggs kunnen een smakelijke en eiwitrijke snack zijn. Serveer ze bijvoorbeeld op een feestplank, in salades of als bijgerecht bij hartige gerechten.