Pizza calzone
Een variatie op de traditionele calzone, rechtstreeks uit Napoli: de Napolitaanse calzone. En oh boy, dit is niet zomaar een calzone. We hebben het hier over een fantastische vulling van ricotta, Napolitaanse salami, pecorino en mozzarella. Maar wacht, er is meer! Alsof dat nog niet genoeg is, krijgt deze calzone ook nog eens een topping van tomatensaus, basilicum en extra mozzarella, net als een Margherita. Echt, dit wil je proeven!
Ingrediënten (1 pizza)
265g deeg (bekijk ons deegrecept op de website)
100g ricotta
110g mozzarella of fior di latte
50g Pecorino Romano
80g tomatensaus
100g Salame Napoli
Zwarte peper
10g olijfolie
Basilicum
Bereidingswijze
Rol je pizzadeeg uit op een tafel met wat semola, waarbij je ook de randen meeneemt.
Meng de ricotta met een beetje water en verspreid dit over één helft van het deeg.
Snijd de salami in kleine stukjes en verdeel over de ricotta.
Voeg zwarte peper, Pecorino en de helft van de mozzarella toe.
Vouw de calzone dicht en druk de randen goed aan.
Maak twee kleine gaatjes bovenin.
Spreid de tomatensaus erover.
Voeg basilicum, mozzarella en olijfolie toe.
Bak 60-90 seconden op 400°C of 7 minuten op 250°C.
Tips
- Probeer verschillende soorten salami of kaas voor een nieuwe smaakervaring.
- Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.