Pompoensoep met pompoenfrietjes

Ingrediënten (4 personen)

1 pompoen (van ongeveer 1,5 kg)
boter
1 ui
1 theelepel kurkuma
2 wortelen
1,5 l kippenbouillon
1 eetlepel tomatenpuree
2 tomaten
2 eetlepels amandelen
½ bosje bieslook
ossenvet
bloem
selderijzout
150 ml room
peper en zout

Instructies

Snijd de pompoen in stukken, verwijder de pitten en schil de stukken. Snijd frietjes van de harde delen en bewaar de rest voor de soep.

Smelt een klontje boter in een kookpot. Pel de ui, snijd hem fijn en stoof de ui aan. Strooi de kurkuma erover.

Snijd de stukken pompoen voor in de soep klein en voeg ze toe.

Schil de wortelen, snijd ze in blokjes en voeg ze toe. Kruid met peper en zout.

Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Voeg de tomatenpuree toe en laat de soep 20 minuten sudderen.

Snijd de tomaten in vier partjes en haal er de pitjes uit. Doe de pitjes in de soep en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Rooster de amandelen in een droge pan en hak ze grof.

Snijd de bieslook fijn.

Doe het ossenvet in de frituurpan en verwarm voor op 180 °C.

Haal de frietjes even door bloem. Schud het teveel aan bloem van de frietjes.

Frituur de pompoenfrietjes 5 minuten en laat ze uitlekken op keukenpapier. Bestrooi ze met selderijzout.

Doe de room bij de soep en mix de soep glad.

Verdeel de tomatenblokjes, amandelen en bieslook over de borden en schep de soep erbij.

Dien op met de pompoenfrietjes.