Roodbaars filets met paprika, salade en kruidenolie

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (Voor 4 personen)

8 filets van roodbaars
1 zakje gemengde sla
1 gele, oranje en rode paprika
Peper en zout
Olijfolie
Klontje boter en scheut arachide olie om in te bakken

Verse kruiden-lookolie:
Sap van 1 citroen
150 ml olijfolie
Peper en zout
2 teentjes look in fijne schijfjes gesneden
1 el kappertjes
1 zoetzure augurk in fijne blokjes gesneden
1 handvol fijn gesneden kruiden naar smaak (peterselie , dille , bieslook , basilicum..)

1 citroen

Bereidingswijze

Was en zwier de sla.

Ontpit en snij de paprika’s in fijne reepjes. Meng met olijfolie, kruid met peper en zout.

Verwarm de olijfolie licht op met de look en laat die wat kleuren, giet in een sauskom, doe de rest van de ingrediënten erbij: het citroensap, de kappertjes, de augurk, de kruiden.

Bak in dezelfde pan met boter en olie de visfilets, kruid met peper en zout, gedurende 2 min aan elke kant.

Leg de sla op het bord, dresseer er de vis en de sneetjes gekleurde paprika op, overgiet met de kruidenolie.

Tip

Deze kruidige olie kan ook perfect op de salade met kip.

Ja, je kunt experimenteren met andere vissoorten, zoals zalm of kabeljauw, om je eigen unieke versie van dit gerecht te maken.
Roodbaars wordt wel beschouwd als een duurzame viskeuze.