Rösti
Rösti, een heerlijke crunchy versie van patatjes en een originele sidedish om bij vlees of vis te serveren!
Ingrediënten (voor 4 personen)
800 g aardappelen loskokend
2 el maïsolie
3 jonge ui
Peper zout
Bereidingswijze
Schil de aardappelen, snij in dunne plakjes en dan fijne julienne, raspen of in keukenrobot mag ook. Snij lente-ui heel fijn en meng er goed onder samen met peper en zout.
Neem telkens een hoopje van een eetlepel ongeveer en knijp er goed het vocht uit.
Duw in een inox cirkeltje en druk goed aan, leg op bakplaat, besprenkel elke rösti met wat olie en bak 25 à 30 min aan.
Rösti is het lekkerst als het vers wordt gegeten, direct na het bakken. Het kan echter wel van tevoren worden bereid en bewaard. Bak de rösti tot ze goudbruin zijn en bewaar ze in de koelkast. Voor het serveren kun je ze opnieuw opwarmen in de oven of in een pan met wat olie.
Ja, je kunt rösti invriezen. Bak de rösti tot ze goudbruin zijn, laat ze afkoelen en leg ze vervolgens in een luchtdichte zak of container. Bewaar ze in de vriezer en ontdooi ze enkele minuten voordat je ze opnieuw opwarmt in de oven.
Ja, je kunt rösti ook in de oven bereiden. Leg de geraspte aardappelen op een bakplaat met wat olie of boter en bak ze in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.