Salade met geitenkaas, vijg en honingnootjes
Salades hoeven niet saai te zijn! Deze pittige zoetzure salade met zoete vijgen, geitenkaas en gekarameliseerde nootjes in combinatie met de pikante smaak van rucola is heeeerlijk,en de balans van zoet en zuur zit mega goed. Ze is ook heel snel klaar!
Ingrediënten
400 g rucola salade, gewassen en gezwierd
400 g harde geitenkaas
150 g pecan noten
70 g honing
8 rijpe vijgen
100 ml balsamico azijn
200 ml zachte extra virgin olijfolie
Zwarte peper van de molen
1 rode ui
Bereidingswijze
Verdeel de sla over de borden of op een schotel.
Snij de ajuin fijn, doe in een kom en meng azijn eronder, laat even staan.
Snij de vijgen doormidden en leg op de sla.
Verdeel de kaas in 4 porties en verkruimel erover.
Doe de pecannoten in een antikleefpan en laat 5 min roosteren zonder vetstof, roer er de honing bij en laat nog 2 à 3 min opwarmen en verdeel over de borden.
Roer ook de olijfolie onder de ui en azijn en verdeel over de salades.
Dien onmiddellijk op.
Tip
Je kan de vijgen ook eerst even opbakken, of vervangen door pruimen, abrikozen of nectarines.
Ja, je kan deze salade als hoofdgerecht eten door bijvoorbeeld extra groenten of granen toe te voegen.
Ja, je kan deze salade van tevoren maken, maar voeg de dressing en de honingnoten pas toe vlak voor het serveren om de salade knapperig te houden.