Spicy halloween hummus van pompoen

  • 40min
  • Easy

Ingrediënten

1 pompoen
Peper en zout
Olijfolie
Sap van 1 citroen
2 el tahin
1 tl chiliflakes
2 kl lookpoeder
Koriander of peterselie
Sesamzaad/pompoenpitten

Bereidingswijze

Schil de pompoen en snij hem in stukken.

Leg de stukken op de bakplaat met bakpapier en besprenkel ze met ong. 3 el olijfolie, peper en zout en chili flakes.

Bak 15 tot 20 min aan 200° tot ze gaar en gekleurd zijn.

Laat wat afkoelen.

Doe de stukken in een foodprocessor met citroen, look en tahin.

Smeer in een kom en werk af met de verse kruiden, olijfolie, pitten en zaden.

Tip

Serveer met groenten in balkjes, crackers of op brood met geroosterde groenten op.

Je kunt Halloween hummus van pompoen ongeveer 3-5 dagen in de koelkast bewaren in een luchtdichte container.