Thaise geïnfuseerde azijn

  • 10min
  • 1 fles
  • Easy

Ingrediënten

3 citroenstengels
2 knobbels gember
zeste van 1 limoen
1 rode ui
sushiazijn

Instructies

Neem de citroenstengels en snijd ze overlangs door zodat ze hun smaak goed afgeven. Doe ze in de glazen fles. Snijd de gemberknobbels in grote stukken en voeg ze ook toe aan de fles. Je hoeft deze niet te schillen. Doe er de zeste van 1 limoen bij, dat wil zeggen zo veel mogelijk van het frisse groen, en zo weinig mogelijk van het witte deel van de schil. Dat laatste is bitter. Verdeel de rode ui in vier stukken en doe ze bij de andere ingrediënten. Vul de fles op met sushiazijn. Afsluiten, en je hebt een heerlijk geïnfuseerde azijn met Thaise toetsen die ook nog eens super mooi is om in je keuken te presenteren.

Thaise geïnfuseerde azijn kan worden bewaard in een gesteriliseerde fles op een koele, donkere plaats, zoals een voorraadkast. Het kan enkele maanden tot een jaar worden bewaard. Zorg ervoor dat de fles goed is afgesloten om de azijn langer vers te houden.