Toast met pesto van groene olijven, jonge kaas en salade van avocado en radijs
Ingrediënten (voor 4 personen)
4 grote sneden zuurdesembrood of volkorenbrood
8 sneetjes jonge bio kaas
1 bakje gele kers tomaatjes
400g gemengde salade
2 rijpe avocados
1 bot radijsjes
olijfolie
pezo
pesto :
150 g groene olijven
2 el geraspte parmezaanse kaas
peper van de molen
sap en zeste van 1 citroen
100 ml zachte olijfolie
1 bot platte peterselie
Bereidingswijze
Doe alles voor de pesto in een cutter en mix tot een glade textuur , kruid af met pezo
Warm de oven voor op 200°
Bestrijk het brood met de pesto , beleg met plakjes kaas en schijfjes tomaat
Grill ongeveer 5 min in de oven
Beleg met schijfjes radijs , blokjes avocado, peper van de molen , scheutje olijfolie en serveer met de sla
Kids versie :
Steek cirkels uit het brood of gebruik ronde pistoleekes
Leg 2 sneetjes kaas op elkaar
Snij de kaas in reepjes van 1 cm
Bestrijk het brood of de pistoleekes met de pesto of vervang deze eventueel door tomatensaus
Beleg met de reepjes kaas
Grill ongeveer 5 min in de oven
Maak oogjes van de olijfjes in sneetjes gesneden
Serveer er extra komkommer of tomaatjes bij
Partner
In partnership met I Love Cheese
Ja, je kunt de pesto van groene olijven van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je het goed afdekt om verkleuring te voorkomen.
Het is het beste om de salade van avocado en radijs vlak voor het serveren te maken om verkleuring van de avocado te voorkomen. Als je het toch van tevoren wilt maken, besprenkel dan de avocado met citroensap om verkleuring tegen te gaan.