Vegan BBQ burgers met Josh Wink – Campari Tonic met Hannah Van Ongevalle
Campari Tonic met kardemom en olijf
Zelf een siroop en een zuurtje maken om je cocktails tot hogere sferen te brengen is de max en geeft veel voldoening, en je barman-skills krijgen ook meteen een serieuze boost 😉 en het is echt oh zo lekker… santé !
Ingrediënten (voor 1 persoon)
5 cl Campari
15 cl tonic
2,5 cl citroensap
2,5 cl kardemom-pistache siroop
2 groene olijven
Kardemom-pistachesiroop
500 ml water
500 ml suiker
5 g geroosterde kardemompeulen
10 g geroosterde groene gepelde pistachenoten
Bereidingswijze
Kardemomsiroop
Water met suiker zacht laten opkoken met de kardemompeulen en pistachenoten.
Bewaren in fles in koelkast.
Longdrinkglas vullen met ijs, de campari, citroensap en siroop, roeren en aftoppen met tonic.
Afwerking
Afwerken doe je met een schijfje sinaasappel of pompelmoes en kardemom.
Vegan BBQ hamburger met spicy mayo
Glutenvrij en vegan bbq voor deze Amerikaanse DJ ? No probs, deze versie moet niet onderdoen voor een meat burger, deze is ook juicy en spicy en mega ‘oh boy ‘ !
Ingrediënten (voor 6 personen)
vegan mayo (alles op kamertemperatuur !)
100 ml sojamelk
250 ml zonnebloemolie
pezo
2 el mosterd
citroensap van ½ citroen
1 el appelazijn
ibiza hot sauce ibizachilico of tabasco
paddenstoel-bonenburger
1 ui fijngesneden
250 g oesterzwammen aangekleurd
2 el glutenvrije havermoutbloem
400 rode bonen uit bokaal
1 teentje look
1 kl komijn
2 jonge uitjes
1,5 cm gember
Pezo
1 courgette
olie
pezo
Garnituur
1 zoete witte ui in schijven
enkele blaadjes sla
2 tomaten
20 g pompoenzaadjes Biotona
optioneel dille
10 augurkjes
Bereidingswijze
Bonenburger
Bonen laten uitlekken en afspoelen. Aangekleurde paddenstoelen in kleine stukjes snijden. Jonge uien fijnsnijden. Look fijnsnijden of raspen. Gember schillen en raspen. Doe de bonen in een cutter tot er nog beetje stukjes zijn maar het meeste is geblend. Doe het bonenmengsel in een grote kom en meng er de jonge ui, komijn, look, gember, havermout, paddenstoelen en pezo onder. Maak hamburgers en gril ze op de plancha met een scheut olijfolie 4 min aan elke kant , draai voorzichtig om, laat ze nog 4 tal min verder garen op een plateau op hoger niveau van de bbq.
Vegan mayo
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en mix tot een mayonaise. Blijf steeds met de mixer onderaan, zo komt olie geleidelijk aan in de mengeling en ontstaat er binding… it’s magic !
Voeg naar smaak hot sauce of tabasco toe.
Groenten
Snij de courgette in de lengte in schijven, wrijf in met olijfolie en gril ze aan beide kanten, kruiden met pezo
Afwerking
Gril de broodjes kort aan langs beide kanten, Bestrijk ze met veganaise. Leg er een blaadje sla op, de burger, een schijfje courgette, een schijfje tomaat, een paar uiringen, pompoenzaadjes en eventueel wat fijngehakte dille. Steek een augurkje op een prikker en prik dit door de burger.
En hopa ! hallo heerlijke vegan burger!
Partners
In samenwerking met Kenwood.
Ja, je kunt de kardemom-pistachesiroop van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Hierdoor kun je het gemakkelijk toevoegen aan je Campari Tonic wanneer je wilt.
Ja, je kunt de vegan mayo van tevoren maken en bewaren op kamertemperatuur. Houd er rekening mee dat de consistentie mogelijk iets dikker wordt wanneer het in de koelkast wordt bewaard, maar je kunt het altijd opnieuw mengen voor gebruik.