Vlierbloesem siroop

  • 15MIN Max. 72u intrekken
  • 1,5l
  • Easy

Een heerlijke frisse limonade kan je makkelijk zelf maken met de bloemen van de vlierboom!
Ijsblokken in je glas, je heerlijke zelfgemaakte siroop, citroenschijfjes en aftoppen met spuitwater, tchin tchin!!

Ingrediënten

1 l water
2 biologische citroenen
400 g ruwe rietsuiker
25-tal vlierbloesem schermen
Sap van 1 citroen
1 bokaal van 1,5 l
Kaasdoek/neteldoek of heel fijne zeef

Bereidingswijze

Controleer elke bloem op vuil en beestjes, prop ze in een weckpot of bokaal, snij de citroenen in schijfjes, leg ze erbij, vul met water tot alles onderstaat.

Laat minimum 24 u en maximum 3 dagen op je aanrecht intrekken.

Zet een pot op het vuur met een zeef en een gespoelde uitgewrongen neteldoek erop.

Zeef alles door, voeg suiker en citroensap toe.

Breng aan de kook en roer af en toe, laat 2 min opkoken en zet vuur af.

Giet in een sluitbare fles, bewaart 1 maand in koelkast.

Serveer 2 delen siroop op 8 delen water met wat ijsblokken, één schijfje citroen en eventueel nog een vlierbloesembloem.

Ja, je kunt vlierbloesem siroop invriezen. Giet de siroop in ijsblokjeshouders en vries ze in. Op deze manier kun je kleine porties siroop bewaren en later gebruiken.

Ja, je kunt vlierbloesemsiroop maken met gedroogde vlierbloesems. Je hebt dan ongeveer de helft minder vlierbloesems nodig dan bij verse bloesems.