Witloofsalade met patatjes en chipolata

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Witloof is niet altijd een winner bij kinderen. In combinatie met appel, krokante selder en zoetzure vinaigrette krijg ik het hier heel goed verkocht, en in alle eerlijkheid eten wij dit hier allemaal heel graag!

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 kg vastkokende aardappelen geschild en gaar gestoomd
8 of 500 g chipolata’s
1 grote appel
8 kleine witloofstronken (of 4 grote )
2 groene selder stengels
1 klont boter

Vinaigrette:
100 ml appelazijn
100 ml zachte olie
1 kl honing
1 kl melk
Peper en zout

Bereidingswijze

Bereid de aardappelen zoals de kids deze het liefst hebben. Kook ze eerst gaar en bak ze daarna in boter of maak er een puree van.

Smelt de klont boter in de pan en bak de chipolata’s.

Snij de witloof en appel in fijne, dunne reepjes. Schil de selder snij op dezelfde manier als de witloof.

Meng alle ingredienten voor de vinaigrette onder elkaar en giet deze over de witloof, selder en appel.

Leg alles op een bord of laat de kids er een mannetje van maken!

Je kan de witlofblaadjes het beste snijden door de onderkant van de stronk af te snijden en vervolgens de blaadjes los te trekken. Je kan de harde kern in het midden van het witlofblaadje eventueel ook nog wegsnijden.

Ja, je kan de salade van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren tot gebruik. Voeg de patatjes en de chipolata pas op het laatste moment toe aan de salade, zodat deze nog warm zijn.