Zoute popcorn
Een gezonde snack voor in de brooddoos of om mee in je zetel te ploffen? Dan moet je gewoon mais poffen. 🙂 Je voegt er als basis zout aan toe, maar je kan het nog pimpen met andere droge kruiden… ook zo gefixt!
Ingrediënten
100 g maïskorrels
2 el mais olie
Fijne zoutmolen
Droge kruiden naar keuze
Bereidingswijze
Neem een grote pot waar een deksel op past.
Warm er de olie in op en roer er de maiskorrels door.
Van zodra er eentje begint te poffen zet je het deksel erop en blijf je op het vuur constant schudden tot je geen geplof meer hoort.
Zet de pan van het vuur en draai er wat zout over.
Serveer meteen.
Probeer zeker ook wat extra kruiden eronder te mengen om af te wisselen.
Bv. gerookt paprikapoeder, currypoeder, za’atar, furikake… alles wat je maar lekker vindt!
Dan heb je een kids versie en een gepimpte voor jou.
Zoute popcorn blijft het langst vers als het bewaard wordt in een luchtdichte container op kamertemperatuur.
Zoute popcorn is een relatief gezonde snack, omdat popcorn van nature weinig calorieën bevat en ook vezels en antioxidanten bevat. Echter, als er te veel zout wordt toegevoegd kan dit het gezonde effect verminderen.
Hoewel zoute popcorn ingevroren kan worden, verliest het vaak zijn krokante textuur en smaak als het ontdooid is. Het is dus niet aan te raden om zoute popcorn in te vriezen.