Focaccia cacio e pepe

  • 30min + 2u bereiding
  • 1st
  • Next level

Zelfgemaakte focaccia, afgewerkt met pecorino romano en zwarte peper, cacio e pepe style. Dit is zo hard genieten, zowel het klaarmaken als het opeten, lekker dippen in zachte olijfolie en je bent helemaal weg naar zonniger oorden…

Ingrediënten (1 brood)

Focaccia deeg

Toppings
200 g pecorino romano
1 el zwarte peperkorrels
4 el olijfolie
1 kl flaky salt

Bereidingswijze

Maak je deeg klaar, en nadat het gerust heeft, smeer je je schaal in met olijfolie en leg het deeg erop, of je legt er een bakpapier in als je niet zeker bent dat je vorm niet gaat kleven, duw het een beetje open naar de randen toe en laat het weer een uur rusten zodat het mooi fluffy wordt.

Kneus ondertussen de peperbollen in een vijzel, doe in een anti-kleefpan en rooster ze 5 min al roerend, laat afkoelen.
Snij meer dan de helft van de kaas in blokjes, de rest rasp je.

Druppel de 3 el olijfolie over de focaccia, verdeel de blokjes geraspte kaas, zout en peper en druk nu putjes over het geheel zodat alles mooi verdeeld is.

Bak 20 à 25 min in een voorverwarmde oven van 210°. Laat wat afkoelen en haal hem uit de vorm.

Je kan het ongebakken deeg 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. De focaccia blijft 2 dagen ingepakt in koelkast goed. Steek hem 2 à 3 min in een voorverwarmde oven van 200°. Je kan de gebakken focaccia ingepakt invriezen. Ook in de getoast in sneetjes zeer lekker.