Gevulde pompoen met geitenkaas linzen en spinazie

  • 50min
  • 2p
  • Easy

Een butternut pompoen vullen is echt een aanrader! Ik maak hem hier lekker vegetarisch klaar, alle ingrediënten onder elkaar mengen, pompoen ermee vullen en dan lekker in de oven afbakken, hmmmmmm!  

Ingrediënten gevulde butternut (2p)

1 butternut pompoen, niet te groot
2 el olijfolie
2 geitenkaasjes (125 g)
250 g linzen, uitgelekt
2 teentjes look
1 bot bieslook
Peper en zout
4 à 5 stuks bevroren spinazie, ontdooid en uitgeperst
2 el roomkaas of mascarpone
Peper en zout

Bereidingswijze

Snij de butternut in de lengte doormidden en haal de pitjes eruit. Hol nu de butternut helemaal verder uit tot overal 1 cm van de rand met een meloenschepje of met een koffielepel. Prik het vlees overal wat in met een satéstok en leg samen met het uitgeholde deel op een ovenplaat met bakpapier, kruid met peper en zout, besprenkel met olijfolie en steek 20 min in een oven van 200°C.

Intussen doe je de linzen in een kom en meng er de geraspte look, mascarpone, fijngesneden sjalot, spinazie en bieslook bij en verkruimel 1 geitenkaas erover. Kruid met peper en zout, meng dan de geroosterde vulling van de pompoen uit de oven erbij. Meng het geheel goed samen en vul hiermee de uitgeholde butternut.  

Verkruimel het andere geitenkaasje erover en steek 25 min in een oven van 200°C. Serveer onmiddellijk.  

Je kan de linzen ook vervangen door fijngehakte paddenstoelen of gebakken gehakt en de spinazie door diepvrieserwten als jullie kinderen – zoals mijn Grace – nog niet into spinazie zijn

Ja, je kunt elke kaas gebruiken die je lekker vindt. Houd er rekening mee dat dit de smaak van het gerecht kan veranderen.

Ja, je kunt de gevulde pompoen van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je hem gaat bakken.