Bruschetta’s met guacamole en tartaar van rode tonijn

Favorieten

25min

Easy

Knapperige bruschetta met smeuïge guacamole en frisse tonijn tartaar, helemaal Luciano zijn ding. Met een paar mooie ingrediënten zetten we deze heerlijke apero-bruschetta’s op tafel. Het is puur genieten, zeker onder het zonnetje. Ideaal als zomerse hap of fancy aperitief!

Knapperige bruschetta met smeuïge guacamole en frisse tonijn tartaar, helemaal Luciano zijn ding. Met een paar mooie ingrediënten zetten we deze heerlijke apero-bruschetta’s op tafel. Het is puur geni ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal:

Voor de bruschetta’s 1 mooi stokbrood of ciabatta 1 grote tomaat (om mee in te wrijven) 2 el olijfolie Peper en zout van de molen 

Voor de guacamole 1 rijpe avocado 2 el olijfolie 2 teentjes look (geperst of fijngehakt) ½ bot koriander, fijngehakt Peper en zout van de molen Wat chili naar smaak 

Voor de tartaar van rode tonijn 250 g rode tonijn of albacore bonito 1 grote tomaat 1 rode ui 4 el olijfolie Peper en zout van de molen of sal de Ibiza 

Afwerking Een blokje Parmezaanse kaas, om er vers over te raspen 

Voor de bruschetta’s 1 mooi stokbrood of ciabatta 1 grote tomaat (om mee in te wrijven) 2 el olijfolie Peper en zout van de molen 

Voor de guacamole 1 rijpe avocado 2 el olijfolie 2 teentjes look (geperst of fijngehakt) ½ bot koriander, fijngehakt Peper en zout van de molen Wat chili naar smaak 

Voor de tartaar van rode tonijn 250 g rode tonijn of albacore bonito 1 grote tomaat 1 rode ui 4 el olijfolie Peper en zout van de molen of sal de Ibiza 

Afwerking Een blokje Parmezaanse kaas, om er vers over te raspen 

Leaf
Make it veggie!

Voor de tartaar van gegrilde aubergine
1 aubergine
1 grote tomaat
1 rode ui
4 el olijfolie
1 el balsamico
Peper en zout van de molen

Snijd de aubergine in blokjes, gril of rooster tot gaar. Snijd tomaat en ui fijn, meng alles met olie, balsamico, peper en zout.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

1. Bruschetta’s toasten Snijd het brood in sneetjes van ongeveer 1,5 cm. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout, en toast 10 minuten in een oven op 185°C of gebruik een grillpan. Laat afkoelen op een rooster. 

2. Guacamole maken Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees uit. Plet met een vork tot een smeuïge puree met wat structuur. Meng er olijfolie, look, koriander, peper, zout en eventueel chili onder. 

3. Brood inwrijven met tomaat Snijd de tomaat doormidden en wrijf met het snijvlak over de getoaste broodjes voor een sappige toets. 

4. Tartaar van tonijn maken Snijd de tonijn in fijne blokjes (brunoise). Doe hetzelfde met de tomaat en ui. Meng in een kom met olijfolie, peper en zout. Meng voorzichtig. 

5. Bruschetta’s opbouwen Smeer op elk toastje wat guacamole, schep er wat tonijntartaar op en rasp er wat Parmezaanse kaas over. 

Tips

  • Gebruik superverse tonijn, liefst sashimi-kwaliteit. 
  • Alles apart meenemen en pas ter plekke samenstellen – ideaal voor een picknick of apero bij vrienden. 
  • Liever vegetarisch? Vervang de tonijntartaar door een tartaar van watermeloen of gegrilde aubergine (zie veggie variant hieronder). 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.