Pancetta bakken Hak de pancetta fijn en laat deze smelten en bakken in een stoofpot zonder extra vetstof.
Ui en knoflook fruiten Snipper de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Laat zachtjes meebakken tot ze glazig zijn.
Kruiden roosteren Rooster het koriander- en komijnzaad in een droge pan tot ze beginnen geuren. Maal ze fijn in een vijzel. Sla deze stap niet over, want dit geeft echt een smaakboost!
Paprika en vlees toevoegen Rasp of maal de puntpaprika fijn en voeg toe aan de stoofpot. Doe ook de gemalen rundsvlees en ‘nduja erbij en roer goed los zodat alles gelijkmatig mengt.
Sudderen Voeg de tomatenpassata, laurierblaadjes, geroosterde kruiden en de fijngesneden chilipeper toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur.
Salsa maken Snijd de avocado, komkommer, zoete ui en lente-ui in kleine blokjes. Meng met de limoenzeste, het limoensap, olijfolie en fijngehakte koriander.
Serveren Schep de chili op een groot bord en serveer met de frisse salsa, zure room en nacho’s. Let's go!
Tips
- Wil je extra pit? Laat de zaadjes van de chilipeper zitten of voeg een extra peper toe.
- Geen fan van koriander? Vervang het in de salsa door peterselie.
- Je kunt ook wat geraspte cheddar over de chili strooien voor extra smaak.