Chili con Carne ‘Meat Lover’ Style

Favorieten

45min

Medium

Dit is een chili con carne zonder bonen en zonder al te veel groenten—ik weet het, dat is niet mijn gewoonte! Maarrr… ik voeg er extra vlees aan toe voor de smaak. Om het toch een beetje in balans te houden, serveer ik er een dikke salsa bij als garnituur, haha! Dit gerecht is een absolute knaller als je een feestje geeft met vrienden. Ze komen gegarandeerd terug!

Dit is een chili con carne zonder bonen en zonder al te veel groenten—ik weet het, dat is niet mijn gewoonte! Maarrr… ik voeg er extra vlees aan toe voor de smaak. Om het toch een beetje in balans te ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Chili con Carne 
500 g gemalen rundsvlees 
5 cm 'nduja 
200 g pancetta, fijn gesneden 
700 ml tomatenpassata 
1 grote zoete ui 
4 teentjes knoflook 
2 rode puntpaprika’s 
1 el komijnzaad 
1 el korianderzaad 
1 rode chilipeper 
2 laurierblaadjes 
Zout, naar smaak 

Salsa 
1 avocado 
1 komkommer 
1 zoete ui 
3 lente-uitjes 
Zeste en sap van 1 limoen 
3 el olijfolie 
1 bosje koriander 

Voor erbij 
1 grote zak nacho’s 
1 potje zure room 

 
500 g gemalen rundsvlees 
5 cm 'nduja 
200 g pancetta, fijn gesneden 
700 ml tomatenpassata 
1 grote zoete ui 
4 teentjes knoflook 
2 rode puntpaprika’s 
1 el komijnzaad 
1 el korianderzaad 
1 rode chilipeper 
2 laurierblaadjes 
Zout, naar smaak 

 
1 avocado 
1 komkommer 
1 zoete ui 
3 lente-uitjes 
Zeste en sap van 1 limoen 
3 el olijfolie 
1 bosje koriander 

 
1 grote zak nacho’s 
1 potje zure room 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Pancetta bakken Hak de pancetta fijn en laat deze smelten en bakken in een stoofpot zonder extra vetstof. 

Ui en knoflook fruiten Snipper de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de pan. Laat zachtjes meebakken tot ze glazig zijn. 

Kruiden roosteren Rooster het koriander- en komijnzaad in een droge pan tot ze beginnen geuren. Maal ze fijn in een vijzel. Sla deze stap niet over, want dit geeft echt een smaakboost! 

Paprika en vlees toevoegen Rasp of maal de puntpaprika fijn en voeg toe aan de stoofpot. Doe ook de gemalen rundsvlees en ‘nduja erbij en roer goed los zodat alles gelijkmatig mengt. 

Sudderen Voeg de tomatenpassata, laurierblaadjes, geroosterde kruiden en de fijngesneden chilipeper toe. Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen op een laag vuur. 

Salsa maken Snijd de avocado, komkommer, zoete ui en lente-ui in kleine blokjes. Meng met de limoenzeste, het limoensap, olijfolie en fijngehakte koriander. 

Serveren Schep de chili op een groot bord en serveer met de frisse salsa, zure room en nacho’s. Let's go!

Tips

  • Wil je extra pit? Laat de zaadjes van de chilipeper zitten of voeg een extra peper toe. 
  • Geen fan van koriander? Vervang het in de salsa door peterselie. 
  • Je kunt ook wat geraspte cheddar over de chili strooien voor extra smaak. 
Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.