Daslookknoopjes van croissantdeeg

Favorieten

25min

Easy

Super makkelijk, heerlijk én ideaal in het seizoen van de daslook! Deze daslookknoopjes zijn perfect als aperitiefhapje, bij een brunch of gewoon als hartig tussendoortje. Je hebt maar een paar ingrediënten nodig, waaronder een goeie daslookpesto. Even draaien, knopen, bakken en klaar!

Super makkelijk, heerlijk én ideaal in het seizoen van de daslook! Deze daslookknoopjes zijn perfect als aperitiefhapje, bij een brunch of gewoon als hartig tussendoortje. Je hebt maar een paar ingred ...
Meer lezen
Kitchen must haves
Ingrediënten

Wat heb je nodig?

Aantal: 3P
  • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg 
  • 3 eetlepels daslookpesto (+ extra om af te werken)
  • 1 eidooier + een scheutje melk (voor het glanslaagje of ‘dorure’) 
  • Optioneel: daslookbloemetjes voor de afwerking 

  • 1 blik kant-en-klaar croissantdeeg 
  • 3 eetlepels daslookpesto (+ extra om af te werken)
  • 1 eidooier + een scheutje melk (voor het glanslaagje of ‘dorure’) 
  • Optioneel: daslookbloemetjes voor de afwerking 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

1. Voorbereiding  Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

2. Deeg voorbereiden  Rol het croissantdeeg uit. Snijd het deeg op de stippellijn in drie gelijke stroken.  Bestrijk elke strook met een eetlepel daslookpesto. 

3. Snijden & stapelen  Snijd elke strook in de lengte doormidden. Leg de helften op elkaar, met de pestokant naar binnen.  Je hebt nu drie rechthoekige stapeltjes. Snijd elk stapeltje nogmaals in de lengte doormidden, zodat je zes smalle repen krijgt. 

4. Vlechten & knopen  Snijd elke reep opnieuw in de lengte in, maar laat het uiteinde vastzitten (zoals bij een boekje).  Draai de twee stroken om elkaar heen tot een vlecht. Wikkel die rond je twee vingers en steek het uiteinde eronder door om een knoopje te vormen. 

5. Afwerken & bakken  Leg de knoopjes op de bakplaat. Bestrijk ze met de losgeklopte eidooier met een beetje melk.  Bak eerst 5 minuten op 180°C, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 10 minuten tot ze mooi goudbruin zijn. 

6. Serveren  Serveer warm, met eventueel nog wat extra daslookpesto en een paar daslookbloemetjes voor de finishing touch. 

Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.