Pommes Allumettes met Kimchi Mayonaise

Favorieten

40min

Easy

Deze pommes allumettes, aka luciferfrietjes, zijn echt een schot in de roos! Perfect als apero met een sausje (lees: de max), maar ook top bij een hamburger of een stevige smashburger

Voor mij pure nostalgie, want dit waren de allereerste frietjes die ik ooit leerde maken – als piepjong meiske in mijn veel te grote koksvest op de hotelschool in Anderlecht. Sindsdien blijf ik erbij: deze frietjes zijn mega krokant, mega mooi en gewoonweg top! 

Deze pommes allumettes, aka luciferfrietjes, zijn echt een schot in de roos! Perfect als apero met een sausje (lees: de max), maar ook top bij een hamburger of een stevige smashburgerVoor mij pure nos ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

800 g frietaardappelen 

1 tl zeezout 

4 el kimchi-mayonaise

800 g frietaardappelen 

1 tl zeezout 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Aardappelen klaarmaken: Schil de aardappelen en snijd ze in dunne frietjes, zo dik als een lucifer. 

Spoelen & drogen: Spoel ze in koud water (voor extra krokantheid!) en dep goed droog. 

Eerste bakronde: 

Verwarm ossewit of frituurolie tot 180°C

Bak de frietjes 4 minuten in kleine porties. 

Laat uitlekken op keukenpapier. 

Afbakken voor de crunch: 

Bak de frietjes opnieuw op 180°C tot ze goudbruin en ultrakrokant zijn. 

Weer laten uitlekken en bestrooien met zeezout. 

Smullen! Serveer meteen met kimchi-mayonaise of je favoriete saus. 

Tips

Voorgesneden frietjes? Max. 1 dag in de koelkast, in water. 

Gebakken frietjes? Meteen opeten! Opwarmen maakt ze minder krokant. 

Extra smaak? Strooi er een snufje gerookt paprikapoeder of chili over. 

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.