Rabarber-frambozenkompot
Doe de rabarber, frambozen, suiker en water in een steelpannetje met deksel.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen met het deksel erop.
Haal daarna het deksel eraf en laat nog 5 minuten doorkoken zodat het vocht wat inkookt.
Laat volledig afkoelen.
Appelsien-chia-joghurt Meng de yoghurt met het appelsiensap, de zeste, honing, chiazaad en eventueel vanille. Laat minstens 5 minuten rusten zodat de chiazaadjes kunnen zwellen en het mengsel lekker romig wordt.
Dadelcrumble Rooster het sesamzaad, de pitten en noten in een droge pan tot ze lichtjes kleuren en beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe. Leg de opengesneden dadels met de snijkant naar beneden aan de rand van de pan en laat ze zachtjes karamelliseren. Meng alles goed onder elkaar en bak nog al roerend gedurende 2 minuten. Werk af met een snuf fleur de sel.
Afwerken & serveren Kies voor een glaasje voor een feestelijke touch of een mooi bord voor een cosy start van je dag. Begin met een laagje appelsien-chia-joghurt, lepel daar de frisse rabarber-frambozenkompot op en werk af met een flinke schep van de dadelcrumble. Eventueel afwerken met een paar blaadjes verse munt – en klaar!
Tips
Je kan makkelijk variëren met seizoensfruit of de crumble wat crunchy houden door ‘m niet te lang te bakken. En hey – dit is ook heerlijk als dessertje!