Rabarber-frambozenkompot met appelsien-chia-yoghurt en dadelcrumble

Favorieten

20min

Easy

Dit recept is echt de bom! Ideaal als gezond ontbijt, voedzaam tussendoortje of licht dessert. De combinatie van rabarber en frambozen zorgt voor een frisse toets, terwijl de romige yoghurt met chiazaad en de krokante dadel topping een zalige smaakbom creëren. Glutenvrij, zonder geraffineerde suiker en boordevol smaak, vezels en texturen. Deze kleurrijke glaasjes of borden zijn ook perfect voor een originele brunch!

Dit recept is echt de bom! Ideaal als gezond ontbijt, voedzaam tussendoortje of licht dessert. De combinatie van rabarber en frambozen zorgt voor een frisse toets, terwijl de romige yoghurt met chiaza ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Rabarber-frambozenkompot 
300 g rabarber, in stukjes 300 g
frambozen (vers of diepvries) 
3 el ongeraffineerde suiker 
100 ml water 

Appelsien-chia-joghurt 
500 g yoghurt naar keuze 
Sap van 2 appelsienen 
Zeste van 1 appelsien 
1 el rauwe honing 
4 el chiazaad 
(optioneel) een snufje vanille 

Dadelcrumble 
2 el sesamzaad 
2 el pompoenpitten 
2 el macadamianoten 
2 el pistachenoten 
2 el pecannoten 
8 zachte dadels, ontpit en opengesneden 
1 el olijfolie Fleur de sel 

 
300 g rabarber, in stukjes 300 g
frambozen (vers of diepvries) 
3 el ongeraffineerde suiker 
100 ml water 

 
500 g yoghurt naar keuze 
Sap van 2 appelsienen 
Zeste van 1 appelsien 
1 el rauwe honing 
4 el chiazaad 
(optioneel) een snufje vanille 

 
2 el sesamzaad 
2 el pompoenpitten 
2 el macadamianoten 
2 el pistachenoten 
2 el pecannoten 
8 zachte dadels, ontpit en opengesneden 
1 el olijfolie Fleur de sel 

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Rabarber-frambozenkompot 
Doe de rabarber, frambozen, suiker en water in een steelpannetje met deksel.
Laat 5 minuten zachtjes pruttelen met het deksel erop.
Haal daarna het deksel eraf en laat nog 5 minuten doorkoken zodat het vocht wat inkookt.
Laat volledig afkoelen. 

Appelsien-chia-joghurt Meng de yoghurt met het appelsiensap, de zeste, honing, chiazaad en eventueel vanille. Laat minstens 5 minuten rusten zodat de chiazaadjes kunnen zwellen en het mengsel lekker romig wordt. 

Dadelcrumble Rooster het sesamzaad, de pitten en noten in een droge pan tot ze lichtjes kleuren en beginnen te geuren. Voeg de olijfolie toe. Leg de opengesneden dadels met de snijkant naar beneden aan de rand van de pan en laat ze zachtjes karamelliseren. Meng alles goed onder elkaar en bak nog al roerend gedurende 2 minuten. Werk af met een snuf fleur de sel. 

Afwerken & serveren Kies voor een glaasje voor een feestelijke touch of een mooi bord voor een cosy start van je dag. Begin met een laagje appelsien-chia-joghurt, lepel daar de frisse rabarber-frambozenkompot op en werk af met een flinke schep van de dadelcrumble. Eventueel afwerken met een paar blaadjes verse munt – en klaar! 

Tips

Je kan makkelijk variëren met seizoensfruit of de crumble wat crunchy houden door ‘m niet te lang te bakken. En hey – dit is ook heerlijk als dessertje!

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.