Bak of grill het stuk tonijn twee minuten aan beide kanten in een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Snij het daarna in kleine blokjes.
Was de blaadjes sla grondig, snipper ze fijn en leg ze op de bodem van de glaasjes.
Meng het citroensap, de mayonaise, de mosterd en de soyasaus. Plet het ei.
Snij de kalfsfilet in kleine sneetjes en de ansjovisfilet in reepjes.
Vul glaasjes met een paar stukjes tonijn en kalfsfilet, wat ei en enkele snippers ansjovis.
Verdeel hierover een theelepel van het mayo-mengsel, enkele broodkorstjes, een kappertje en een plukje tuinkers.
Tips
Wees creatief met restjes! Heb je nog wat spek, biefstuk of gekookte groenten over? Snijd ze in kleine stukjes en vul er ook glaasjes mee voor een unieke variatie. Je kunt dit gerecht ook makkelijk uitbreiden met meer toppings zoals een schijfje radijs of een beetje geraspte Parmezaanse kaas voor extra smaak.