Apéro chipsschotel met iberico, ansjovis & pepers

Favorieten

10min

Easy

Awel, wie zegt dat je uren in de keuken moet staan voor een top aperitief? Met deze apero chipschotel met Iberico ham, Parmezaanse kaas en krokante chips scoor je instant punten. Perfect voor onverwacht bezoek, een zonnige zondag of gewoon omdat je het verdiend hebt. Je hebt er amper iets voor nodig, en toch voelt het als een traktatie van jewelste. Deze hippe, easy-layered snack plank combineert alles wat we graag hebben: zout, crunch, umami en vooral véél gezelligheid. Denk: chips, hesp, kaas, olijven, augurkjes en ajuintjes in een speelse, smakelijke toren. Ibiza vibes inbegrepen!

Awel, wie zegt dat je uren in de keuken moet staan voor een top aperitief? Met deze apero chipschotel met Iberico ham, Parmezaanse kaas en krokante chips scoor je instant punten. Perfect voor onverwac ...
Meer lezen
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

Basis van de schotel 
1 zak Ibiza potato chips (of andere kwalitatieve chips) 
ca. 24 sneetjes Iberico Bellota ham (of een andere lekkere rauwe ham) 
een flinke brok Parmezaanse kaas (om zelf te raspen) 

Toppings & prikkers  1 potje groene olijven  1 potje zoetzure augurkjes  1 potje zilveruitjes 

12 lange opgelegde pepers  

12 ansjovis filets van premium kwaliteit op olijfolie   tandenstokers of cocktailprikkers 

 
1 zak Ibiza potato chips (of andere kwalitatieve chips) 
ca. 24 sneetjes Iberico Bellota ham (of een andere lekkere rauwe ham) 
een flinke brok Parmezaanse kaas (om zelf te raspen) 

Toppings & prikkers  1 potje groene olijven  1 potje zoetzure augurkjes  1 potje zilveruitjes 

12 lange opgelegde pepers  

12 ansjovis filets van premium kwaliteit op olijfolie   tandenstokers of cocktailprikkers 

Leaf
Make it veggie!

Vervang de Iberico ham door gegrilde artisjokharten, zongedroogde tomaten of gerookte tofu reepjes. Je behoudt de umami en gezelligheid, maar zonder vlees.

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?
  1. Neem een mooie, platte schotel die op tafel mag pronken. 
  2. Strooi een eerste laag chips over de bodem. 
  3. Leg er een paar sneetjes Iberico ham op – elegant, maar royaal. 
  4. Dan wat lage pepers , dan kruislings de grissini’s  
  5. Rasp er lekker veel Parmezaanse kaas over – wees vooral niet zuinig. 
  6. Herhaal dit opnieuw tot alles mooi uitverdeeld is. 
  7. Maak brochettes met een olijfje, augurkje en zilveruitje , ansjovis, aan een tandenstoker. 
  8. Leg  de brochettes speels op de schotel. 
  9. Serveer meteen en geniet van elke crunchy, salty, cheesy hap. 

Tips

Je kan de brochettes voorafmaken, maar het stapelen van de chips doe je à la minute. Zo blijven ze lekker krokanten is het feestje pas écht begonnen.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.