Apero toast met roquefort kaas en abrikoos

Favorieten

15min

Easy

Heerlijk aperitiefhapje van geroosterde toast met roquefort kaas en zelfgemaakte abrikozencompote. Een contrast tussen zoet en hartig!

Heerlijk aperitiefhapje van geroosterde toast met roquefort kaas en zelfgemaakte abrikozencompote. Een contrast tussen zoet en hartig!
Kitchen must haves

Ingrediënten

Wat heb je nodig?
Aantal: 4P

4 abrikozen 1 el suiker Enkele druppels citroen 1 tl olijfolie 4 sneden zuurdesem- of notenbrood 100 g roquefort Takje kervel ter garnering

4 abrikozen 1 el suiker Enkele druppels citroen 1 tl olijfolie 4 sneden zuurdesem- of notenbrood 100 g roquefort Takje kervel ter garnering

Bereidingswijze

Hoe maak je dit?

Laat de abrikozen samen met de suiker, de citroen en de olijfolie vijf minuten pruttelen en prak tot compote.

Toast de sneden brood.

Beleg ze met de roquefort en leg er dan wat compote op.

Snij in hapklare stukjes en garneer met een blaadje kervel.

Tips

Je kunt de abrikozencompote vervangen door een andere zoete spread, zoals vijgenconfituur of een pittige chutney, voor een andere smaakcombinatie.

Icon Fire
Social

Make eat share tag

Heb je dit recept nagemaakt en was het lekker? Deel het dan zeker op social media en tag @sofiedumontchef! Dat vind ik superleuk! Smakelijk.